Blomkålsmos
Jeg har en ret stor kærlighed til kartoffelmos. Sådan med masser af smør, hvidløg, bacon og stegte løg. Men det er jo ikke just sundt, og bestemt ikke noget jeg får til hverdag. Men mos er jo godt, så jeg kastede mig ud i at mose et blomkålshoved. Og det smagte absolut vidunderligt. Man skal bruge:
- Et blomkålshoved
- Olivenolie
- salt, peber, muskat
- Mælk
Jeg bagte blomkålen, da jeg ikke ville have den helt vandet og smattet. Jeg laver altid min kartoffelmos med bagte kartofler. Det giver en lidt anden og meget bedre smag, og man kan bedre tilsætte mere væske, som giver smag – så jeg tænkte, at det samme må gælde for blomkål. Smør blomkålen med lidt olie og giv den et godt drys salt og peber. Bag den i 45 minutter ved 200 grader. Den må gerne blive lidt brun.
Herefter moses den ud i en skål med en sjat olivenolie og mælk til konsistensen er som man foretrækker. Og smages så til med salt, peber og muskat. Jeg gav den også en tur med stavblenderen, og det blev den rigtig lækkert luftig af.
Ingen kommentarer endnu