Dagens træning 10-04-13

Mad!

Jeg har altid været super madglad, og meget lidt opmærksom på, hvad jeg faktisk fyldte i min krop. Jeg har en rigtig luksusforbrænding, som altid har været i stand til at se gennem fingre med chokoladekage, chips, cola, croissanter og hvad jeg ellers er vild med at fodre mig selv med. Og derfor har jeg altid gået ud fra, at jeg sikkert var sund nok. I min verden var slank=sund. Men med årene er det mere og mere begyndt at gå op for mig, at man vitterlig er, hvad man spiser. Og at jeg ikke får en sund og smuk kop ved at springe frokosten over og gå bananas i chokoladeis istedet for. Man kan have en masse fedt rundt om organerne, forhøjet kolesterol og alle mulige andre dårligdomme, selvom man er slank. Og det har jeg altså ikke lyst til.

foodfuelbad

Hvis man ser mad som kroppens benzin, så bliver tanken om at fyre en burger derind pludselig meget lidt tiltalende i min verden

I forbindelse med, at jeg er begyndt at træne, har jeg også kigget på min kost, og er blevet en del mere bevidst om den. Jeg synes det er hårdt at træne – der er DOMS i dagene efter, det er tidskrævende, mit hår hader mig fordi det skal vaskes og tørres meget oftere osv. osv. (ikke desto mindre holder jeg meget af at træne). Og derfor vil jeg død og pine også have det maksimale ud af mine anstrengelser! Og det betyder jo så, at jeg må fylde noget ordentligt på min krop.

foodfuegood

Mange kvinder ser mad og de kalorier den indeholder som fjenden. Jeg ser det som byggesten til min krop, og et meget nødvendigt middel til at få den der flotte numse, de bredere skuldre og den faste mave.

Som det er nu, tæller jeg kalorier. Men af lidt andre årsager end de fleste andre – jeg tæller dem får at være sikker på, at jeg spiser nok. Jeg bruger app’en ShapeUp www.shapeupclub.com til at holde styr på det. Jeg taster gerne de planlagte måltider ind aftenen før eller om morgenen. Så ved jeg, hvad jeg skal spise hvornår, for jeg kan være slem til at glemme at spise.

Filosofien i øjeblikket er, at så længe min basiskost er magert kød, gode fedtkilder, grove kulhydrater og masser af grønt og frugt, så må jeg også gerne spise chips, slik osv. Jeg skal som sagt ikke tabe mig. Dog har jeg mindre lyst til de ting, når jeg er godt fyldt op med lækre salater, smoothies, gode rugbrødsmadder, havregrød osv.

Jeg er rigtig glad for ærter. Frosne ærter i en madpakkesalat holder et hele friskt og køligt.

Der skal selvfølgelig være balance i tingene. Førhen har jeg været ret god til at fylde mig med kulhydrater og dårligt fedt. Jeg har i hvert fald fået min andel af pasta. Ikke at jeg ikke længere spiser pasta. Jeg er bare blevet bevidst om, at det ikke er det aller mest optimale, og at det i hvert fald ikke kan gøre det ud for et ordentligt måltid. Så jeg spiser det sjældnere, og sørger for at spise det med kød og grønt.

Jeg har regnet mit ligevægtsindtag ud til at være 2154 kcal om dagen. Sådan ret meget giv og tag. Og så lægger jeg gerne 500 kcal i overskud hver dag, for at kunne opbygge muskler. Jeg sørger for at få 2-2,5 g protein pr. kg jeg vejer. Og så kommer ca. 30% af mine kcal fra gode fedtkilder. Sundhedsstyrelsen anbefaler at 25-35% af ens kalorier kommer fra fedt. Og så fylder jeg gode kulhydrater på for resten. Protein skal man ikke have for meget af, da kroppen alligevel bare udskiller det overskydende med urinen (der røg de dyre øko æg, oksekødet og kyllingefiletten lige ned i kloakken). Og for meget fedt skal man heller ikke have, da det kan lede til forhøjet kolesterol.

Sunde fedtstoffer kommer bl.a. fra nødder, fed fisk og avocado

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning 10-04-13