Kyllingemuffins
Muffins med kylling lyder lidt bagvendt. Ikke desto mindre er de lækre, sunde og perfekte til madpakken!
Til ca. 10 styks skal man bruge:
- 400 g. kylling
- 2 æg
- 50 g havregryn (kan udelades)
- 50 g peberfrugt
- 200 g (rød)løg
- 50 g ærter
- 2 fed hvidløg
- krydderier efter smag. Denne gang brugte jeg ½ ts salt, 2 ts. pebber, 1 ts paprika. Men man kan variere i det uendelige efter smag. Næste gang, jeg laver dem, vil jeg prøve at bruge karry og nogle friske krydderurter.
Ovnen tændes på 200 grader. Den rå kylling skal hakkes. Man kan både gøre det ret groft og helt fint. Bare gør det, som du kan lide det. Alle grøntsagerne hakkes efter smag, og det hele blandes sammen med æg, havregryn og krydderier. Jeg bruger selv en minihakker til at hakke ingredienserne og hakker dem ret fint. Den nu ret klisterede masse fyldes i en muffinbradepande og bages i 20 minutter. De er ret lækre nybagte, men også dejlige kolde i madpakken.
Grøntsagerne kan selvfølgelig varrieres efter årstiden, hvad man bryder sig om, eller hvad man lige har i køleskabet. Man kan bruge det meste. Bare vær opmærksom på at det tager længere tid at tilberede nogle grøntsager.
Næringsidholdet for hele portionen er I alt 1153 kcal og 116 g protein, og så kan man jo selv dividere med det antal muffins, man får ud af det. Jeg bruger denne hjemmeside til at regne næringsindholdet ud: http://www.foodcomp.dk
Ingen kommentarer endnu