Laksetartar

Lunges

Kom så meget vægt på, at du ikke kan tage flere gentagelser, end du har planlagt.

Lunges er gode for for ting. De træner forsiden og bagsiden af låret + ballen på én og samme tid. Samtidig stiller de krav til hoftens smidighed, balancen og ens cores (kropsstammen – mave ryg mm.) styrke, da det kræver stabilitet ikke at vælte;) Du rammer først og fremmest de muskler, du kan se herunder:

Men som sagt stiller den også krav til ens core om at holde kroppen stabil. Især hvis man vælger at udføre dem med en stang på skuldrene. Selv bruger jeg at have en kettlebell i hver hånd. Man kan også sagtens bruge håndvægte, hvis man ønsker at tilføje vægt til øvelsen.

Og så er lunges gode som afveksling fra de squats, jeg normalt laver. Det er som om det er lidt blidere ved mig i sommervarmen at lave lunges. Så jeg squatter lidt mindre vægt, og har så tilføjet 4 set lunges til mit program.

Under udførlen er det vigtigt, at man tænker på, at låret på den ben man træder frem på, skal være parallelt med gulvet, og at knæet ikke må komme foran tæerne. Sker det, tager du for små skridt frem. Du skal også have det bagerste knæ til at ramme gulvet. Bare lige røre det let, så du er sikker på, at du kommer langt nok ned.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksetartar